Harjoittelin kermaruusujen pursottelua, joka oli aika vaikeaa, mutta harjoittelu tekee mestarin. En anna periksi :)

Ihastuin ystäväni luona Mango-suklaakääretorttuun ja halusin sitä itsekkin kokeilla. Meiltä vaan ei löytynyt manoviipaleita eikä maustamatonta tuorejuustoa joten korvasin ne persikoilla ja appelsiinituorejuustolla. Tämä ohje löytyy muistaakseni jostain kevään pirkka lehdesä.

Pohja:
3kananmunaa
1 1/2dl sokeria
1/2dl vehnäjauhoja
1/2dl perunajauhoja
1/2dl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
 
Täyte:
1tlk ( 425g ) mangoviipaleita sokeriliemessä
1dl vispikermaa
1rs ( 200g ) maustamatonta tuorejuustoa
2rkl sokeria
2tl vanilliinisokeria
1rkl sitruunamehua
 
-Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi seos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen.
-Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uuninpannulle. Paista uunin keskitasolla noin 6 minuuttia.
-Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irroita paistopaperi tortun pinnalta. Torttulevy saa jäähtyä täysin ennen täyttämistä.
-Valuta mangoviipaleet ja kuutio ne. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto, tuorejuusto, mangokuutiot, sokeri, vanilliinisokeri ja sitruunamehu keskenään. Levitä täyte torttupohjalle. Rullaa torttu pitkän sivun suuntaisesti leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi.
-Torttu saa vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoamista. Viipaloi torttu tarjoiluvadille.